sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Puuta koruissa

Puuta on käytetty koruissa vuosisatoja. Nykyiset tekniikat mahdollistavat erilaisten puuhelmien sekä muiden puisten korunosien valmistuksen. Maalattuna, lakattuna, petsattuna tai ihan sellaisenaan puu soveltuu hienosti koruun. Aluksi lisään omaan valikoimaani käsin tehtyjä puisia riipuksia sekä huivisolkia (käyvät myös servettisoljiksi), myöhemmin tarkoitus on tehdä sorvatuista puuhelmistä ja hopeasta kaulaketju. Puu täydentää upeasti jalometalleja ja kevyenä sopii isoiksikin riipuksiksi sekä korvakoruiksi.


Lakattu koivuinen puuriipusVisa-koivuinen puinen sydänriipus.

Puu antaa aivan uudet käyttömahdollisuudet koruissa. Haaveeni on lähettää hyvälle ystävälleni puisia riipuksia, joihin taidokas polttomaalaaja voi kolvia käyttäen tehdä mini-taulun. Puuhun voi myös kolvia käyttäen kaivertaa nimen tai tekstin. Puun oma koristelu on jo erittäin yksilöllinen ja erityisesti visakoivussa tulevat esille puun luontaiset ominaisuudet. Ohut lakkaus koruissa pitää puukorun helposti puhdistettavana ja korussa säilyy pidempään puun alkuperäinen sävy.

4 kommenttia:

 1. Tuo visakoivuinen sydän on kyllä kaunis.
  Mielstäni tuo ei kaipaa mitään lisää... olen ihan sanaton.

  VastaaPoista
 2. Visakoivuinen sydän on koskettavan kaunis. Eikä minunkaan mielestä kaipaa yhtään mitään lisää, visa on kauneinta noin.

  VastaaPoista
 3. Eipä kaipaa, omat lapseni olivat hullaantuneita, kun sydämen sivuun oli kaiverrettu lapsen nimi. Muuten tuo on juuri tuollaisena kaunis koru. Kiitokset kehuista, välitän ne korujen tekijälle.

  VastaaPoista
 4. Visakoivu sydän, sulatti sydämen täälläkin.

  VastaaPoista