maanantai 7. syyskuuta 2009

Esittelyssä: Marjo ja helmikorut

Artikkelisarjassa ensimmäisenä helmeilyharrastajana esitellään Hämeestä Tampereen liepeiltä kotoisin oleva Marjo. Koruharrastukseen Marjo sai kipinän alle 10-vuotiaana tekemällä savihelmiä. Helmien käyttö jatkui kirjailussa sekä neuleisiin tehdyillä helmikauluksilla. Koruja Marjo on tehnyt viimeiset 20 vuotta aina välillä ja intensiivistä koruharrastus on ollut viimeiset 3 vuotta. Itse koruharrastus on alkanut salakavalasti pikkuhiljaa muun harrastamisen kautta. ”Varmaan kaiken muun kädentaitoihin liittyvän harrastaminen. Ei korujenteko ole niin kaukana muusta harrastamisesta. Helmiä voi käyttää niin erilailla ja helmiä voi tehdä monenmoisesta”, Marjo kertoo innostuksensa alkamisesta.

Pilvenhattara - Fleecy Clouds, joka todella on kauniin utuinen koru

Kursseja korujen tekoon Marjo ei ole käynyt. Perustaidot - juottaminen, kaivertaminen ja metallien käsittely - ovat tulleet muusta harrastamisesta, samoin kuin työkalujenkin käsittelytaidot. Vaikeimpana asiana Marjo pitää sitä, kun ei oikeasti ole osannut ja on joutunut opettelemaankantapään kautta. Parhaimmat kokemukset ovat aina, kun jokin onnistuu ja kun näkee kauniin toisenkin tekemän korun. Vasta-alkajia Marjo neuvoo ensin harkitsemaan ja kokeilemaan, sitten vasta ostamaan isomman määrän tarvikkeita ja työkaluja. Kursseille on kuitenkin hyvä mennä kokeilemaan, itse en ole mennyt kursseille lähinnä työesteiden ja matkojen vuoksi. ” Koruharrastus on yhtä hyvä harrastus kuin mikä tahansa ja sopii myös monille liikuntarajoitteisillekin”, Marjo innostaa muita kokeilemaan korujen tekoa.

Korusarjasta 7 kuolemansyntiä Viha: Musta Ruusu - Black Rose

Tarvikkeensa Marjo hankkii vähän sieltä sun täältä: kotimaasta, ulkomailta ja kavereiltakin. Mieleisimpinä materiaaleina hän käyttää kuparia ja messinkiä sekä hopeoituja ja kullatuttuja metallilankoja, värillisiä metallilankoja, ja kaikenlaisia helmiä. Eniten Marjo rakastaa Vintagekoruja.Marjon mielestä messut ovat tärkeitä tapahtumia helmeilijöille. Korujaan hän on myynyt lähinnä ystäville ja tutuille. ”Tapaamisella tai kun käyvät kylässä , netissä on jonkin verran korujani näkyvillä ja sieltä osa käy katsomassa ja ottaa sitten yhteyttä. Kuitenkaan kaikki koruni eivät ole blogissani kuvattuina. Muutama tuntematon on ottanut blogin kuvien perusteella yhteyttä”, Marjo kertoo korumyynnistään. "Koruja myyn välillä mielellänikin pois. Niitä kertyy muuten paikat täyteen ja välillä kokeilee sellaisten korujen ja värien tekoa, mitä itse ei kuitenkaan pitäisi yllään. Ja siten voi hankkia taas lisää korumateriaaleja".


Kiehtovimpina töinä Marjon mielestä ovat kieputtelut veivillä ja ilman. "Niitä tykkään suunnitella ja tehdä. Samoin jokin vaativa työ... en tykkää tehdä valmiista ohjeesta. Niitäkin on sitten aivan pakko soveltaa", Marjo kuvailee mieleisimpiään töitä. Isot siemenhelmityöt hän jättäisi tekemättä kokeiltuaan niitä. ”En oikein niistä ole innostunut”, Marjo sanoo. ”No oikeastaan rakkautta on kaikkiin helmiin, en osaa sanoa suosikkiani. Ehkä jotkin uniikit lamppuhelmet ja sitten kauniit aidot helmet. Enemmän se rakkaus on kiinni tunnetilasta ja syntyvästä korusta.”

Uusimpia töitä edustaa Hopeoitu Kuunvalo - Silvered Moonlight


Lue lisää Marjon koruista http://marjonsivuilut.blogspot.com/Haluatko esiteltäväksi blogiin? Ota yhteyttä kultalilja(at)gmail.com

2 kommenttia:

  1. No höh,mä mielestäni kommentoisin tähänkin eilen?? Any way, piti sanomani että juttu on kivasti kirjoitettu. Ja kauniita koruja löytyy myös täältä omilta sivuiltasi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. On kiva kirjoitella, kun lukijoitakin on ja Marjolla tosiaan on kauniita koruja, niistä on hieno kirjoittaa.

    VastaaPoista