tiistai 15. syyskuuta 2009

Kirjakatsaus: Silver Clay Basics

Hopeasaven käyttö korujen valmistuksessa on viime aikoina ollut kasvavassa suosiossa. Yhä useampi suomalainen tutustuu hopeasavi-tekniikoihin kursseilla, joita järjestetään eri puolella Suomea. Helppo materiaali, jolla saa erittäin yksilöllisiä koruja, on kiehtova tuttavuus koruharrastajille. Ilman juottamista voi valmistaa riipuksia, sormuksia, rannerenkaita, mitä tahansa.
Ideoita Hopeasaven kanssa työskentelyyn löytyy kirjasta "Silver Clay Basics". Vaikka kirja on englanniksi, on sen hyvin kuvitettuja työohjeita helppo seurata kieltä taitamattomankin. Kirja tarjoaa runsaasti yleistä tietoa hopeasavesta, sen käsittelystä, työtekniikoista ja antaa ideoita kokeiluihin. Vaikka kirja on suunnattu aloittelijalle, se tarjoaa myös erittäin hienoja malleja myös kokeneemmallekin tekijälle. Silver Clay Basics soveltuu hienosti inspiraatioiden lähteeksi ja suosittelenkin kirjaa jokaisen koruharrastajan hyllyyn peruskirjana.

Ensimmäinen kokeiluni hopeasavesta, perhonen zirkonioilla


Suomessa kirjaa saa tilata mm. Hopeasavi-studiolta http://www.hopeasavi.fi/.

3 kommenttia:

  1. Kaunis perhonen, varsinkin jos on ensimmäinen! ja tuo kirja pitää kyllä laittaa harkintaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitokset. Tekniikka on ihastuttava ja kirja, vaikka on hintava, on kyllä hintansa arvoinen.

    VastaaPoista
  3. upea perhonen. vau. ja jos tuo on ensimmäinen, niin minkälaisia tuotokset ovatkaan pienen harjoittelun jälkeen.. tässähän pikkuhiljaa alkaa itsekin tehdä mieli syventyä tuohon hopeasaven maailmaan..

    VastaaPoista