perjantai 11. syyskuuta 2009

Kultalilja Naisten Joulumessuilla

Enkeleitä joulua odottamassa

Tänä vuonna osallistun Naisten Joulumessuille Helsingin Wanhassa Satamassa 2.-6.12. Messuilla suomalaiset naiset esittelevät ja myyvät itse taidokkaasti valmistettuja kotiteollisuustuotteitta. Joulun alla messutarjonta sopii erinomaisesti lahjaksi ja tarve-esineiksi. Joulumessuja on järjestetty vuodesta 1922 alkaen, jolloin Naisasialiitto Unioni järjesti ensimmäiset messut. Alkuperäinen tarkoitus tapahtumalla oli, että naiset voisivat hankkia jouluksi omaa rahaa. Nykyään messujen tuotolla tuetaan naiskulttuuria, naistutkimusta ja julkaisutoimintaa. Tänäkin vuonna on myös hyväntekeväisyysperiaatteella toimiva Vanhusten pöytä, jolla myydään vanhusten itse valmistamia tuotteita. Tuoton avulla taataan vanhuksille pieni jouluraha.

Erikoista messuilla on, että myyjänä voi olla vain nainen, tosin mies voi olla myyjän avustajana. Messut houkuttavat joulun alla lähes 20 000 kävijää.

Jouluksi messuille tulee uusia korumalleja, solmioneuloja, ranneketjuja, kaulaketjuja sekä tietysti jouluisia koruja pikkujouluissa tai itse joulun juhlassa käytettäväksi. Kultaliljan korkealaatuiset käsityönä valmistetut korut ovat oivallinen joululahjavalinta miehelle tai naiselle, lapselle tai aikuiselle. Kultaliljan löydät hallista B paikasta 22 (tästä löydät paikkakartan).

Messukävijöiden kesken arvotaan myös koru. Arvottava koru julkaistaan blogissa myöhemmin, joten seuraa blogia tarkkaan!


Tervetuloa messuille tutustumaan tarjontaan ja tervehtimään!

2 kommenttia:

  1. Tuo sinun kynttiläasetelma enteilee jo lupaavasti joulua... kaunis kuva ; )
    Hyvä sinä......

    VastaaPoista
  2. Kiitokset Marjo. Jouluun valmistautuminen taitaa alkaa, kun illatkin pimenevät.

    VastaaPoista