torstai 10. syyskuuta 2009

Lucite-helmeilyä

Punainen lucite narsissi, bali hopeaa ja swarovski kristalli


Tänään tein uusia malleja juuri saamistani lucite-kukista. Lucite on polymetyyli metakrylaattia (PMMA) eli akryylia. Lucitea käytettiin alunperin pukukoruina ja se tuli hyvin suosituksi 1950-luvulla. Nykyään on saatavilla uustuotanto -lucite-koruja sekä aitoja vintage-lucitea. Vintage-lucite saattaa olla vaikeaa saada ja se on myös arvokkaampaa kuin uustuotanto.

Lucite-helmiä on suuri määrä erilaisia, lähes mitä vain voi kuvitella: erilaisia kukkia, lehtiä, perinteisiä helmiä jne. Eri materiaalien yhdistäminen luciteen on helppoa, sen kanssa sopii kultadublee, hopea, erilaiset korunosat. Erityisen hyvin antiikkihopea ja antiikkipronssi sopivat luciten seuraksi.

Sininen lucite-lillja enkelin hameena
Lucite antaa uusia inspiraatioita ja haasteita. Mielikuvituksella voi lucite-osista muuntaa erilaiseksi koruksi: yllä olen käyttänyt liljan kukkaa enkelin hameena. Seuraavana haasteena on tehdä mustista lucite-kukista Halloween koruja.

6 kommenttia:

 1. Tuo punainen narsissi on kyllä kaunis. Minullakin tuota Lucitea on, tuo sinun taitaa olla sitä Vintagelucitea?

  Marjo

  VastaaPoista
 2. Punainen lucite on upea ja nämä enkelit jotenkin niin siroja.

  VastaaPoista
 3. Taidan jouluksi tilata enemmänkin punaisia luciteja sekä muita punaisia helmiä. Enkeleitä varmasti tulee tehtyä enemmänkin ennen joulua.

  VastaaPoista
 4. Marjo, ihan tavallinen lucite. Löysin kyllä netistä kaupan, josta saa tilattua myös vintage-lucitea.

  VastaaPoista
 5. Upea väri tuossa punaisessa lucitessa <3 Enkelikorvikset on veikeät.

  VastaaPoista
 6. Olen nyt ihastunut tuohon punaiseen väriin, jouluksi on tilattava uusia luciteja ja tsekkiläisiä lasikukkia tietysti joulunpunaisesta ja mistelinvihreästä. Olisikohan lucite-misteleitä?

  VastaaPoista